زینک فست (سیفو)

زینک فست (سیفو)

زینک فست (سیفو)

ZINC FAST

کود مایع زینک فست (سیفو) ایتالیا

زینک فست (سیفو) کود قابل حل در آب با دارا بودن درصد بالایی از عناصر بر و روی مناسب جهت بهبود گلدهی و فروت ست و همچنین تقویت بافت های گیاهی، قابل استفاده بعد از برداشت میوه درختان جهت بهبود گلدهی و تشکیل میوه سال آینده می باشد.


آنالیزعنصربور محلولروی محلول
درصد حجمی10%11%
زینک فست (سیفو)

میزان و زمان مصرفمحصولزمان مصرفمیزان مصرف
درختان میوهقبل از گلدهی، بعد از برداشت0/5 تا 1 کیلوگرم در 1000 لیتر آب 2-3 بار استفاده در فواصل 7 تا 10 روز
سبزیجاتاز اولین مرحله رشدی0/5 تا 1 کیلوگرم در 1000 لیتر آب 2-3 بار استفاده در فواصل 7 تا 10 روز
سبزیجات گلخانه ایاز اولین مرحله رشدی50 تا 100 گرم در 100 لیتر آب 2-3 بار استفاده در فواصل 7 تا 10 روز
گل های زینتی و قلمه هااز اولین مرحله رشدی50 تا 100 گرم در 100 لیتر آب 2-3 بار استفاده در فواصل 7 تا 10 روز
غلات و گیاهان صنعتیاز 2 – 6 برگی گیاه0/5 تا 1 کیلوگرم در هکتار 2-3 بار استفاده در فواصل 7 تا 10 روز

فواید استفادهبهبود گلدهی، بهبود فروت ست درختان، افزایش مقاومت
شرکت تولید کنندهسیفو
کشور تولید کنندهایتالیا
شرکت وارد کنندههامون بذر زرین
بسته بندی2/5 کیلوگرمی
شماره ثبت ماده کودی48007

نقش عنصر روی در گیاهان:

روی در گیاهان نقش تغذیه ای بسیار قدرتمندی ایفا می کند. خواص کود روی در رشد بیشتر میوه درختان و طراوت گیاهان قابل رویت است. نقش روی در تغذیه گیاه سبب مرتفع شدن نارسایی های لازم می شود. روی، یکی از انواع کودهای رایج و مناسب برای درختان و گیاهان می باشد

خواص کود روی در گیاهان:

فعالیت های آنزیمی عنصر روی سبب می شود تا نقش و تاثیر روی در گیاهان مشخص شود. عنصر روی در تولید هورمون های رشد و همینطور تلقیح و باروری گیاهان مورد استفاده قرار می گیرند.

این عنصر دارای خاصیت مشخصی بر روی ریزش برگ ها است و همینطور کمبود آن سبب تاخیر در باز شدن به موقع برگ ها و گل ها می شود و در نهایت محدودیت در رشد گیاهان ایجاد می شود.
خواص کود روی در گیاهان زمانی مشخص شد که این عنصر بر روی بیش از ۳۰۰ نوع آنزیم در دام و گیاه اثر گذاشت. به طور کلی روی در گیاهان شامل ساختار مکانیزم های حفاظتی می شود.
کودهای شیمیایی که حاوی عنصر روی هستند سبب می شود که شرایط تغذیه گیاهان تقویت شود البته این موضوع به واسطه ماده آلی گوگرد و باکتری های وابسته به آن ها هستند. روی در گیاهان سبب می شود تا نارسایی های تغذیه ای مرتفع شود و به طور کلی کودهایی که حاوی روی هستند.
در مدل های خشک و آبدار تولید و بسته بندی می شوند. کود حاوی روی خشک شامل ۳۴ درصد روی است و در مدل های آبدار ۲۴ درصد روی گزارش شده است و معمولاً نحوه عرضه به صورت پودری است.

نحوه و زمان مصرف کود روی در گیاهان:

روش های استفاده از روی در گیاهان متفاوت است و همینطور زمان مصرف کود روی نیز با هم فرق دارد. در یک دسته بندی کلی این کود ها به روش های چالکود، نواری و محلول پاشی استفاده می شوند. در صورتی که از خاک های سبک استفاده شود، کود روی می تواند به واسطه آبیاری نیز مورد پوشش قرار بگیرد. البته که در چنین شرایطی میزان بازیافت دچار مشکل می شود و محدودیت ایجاد خواهد شد.
محلول پاشی کود، یکی از روش هایی است که باید به دقت انجام شود. در این روش که به مقدار ۵ در ۱۰۰۰ است می توان از اوره و اسید بوریک نیز استفاده کرد. این روش مربوط به اوایل بهار است و باید دقت شود که هنوز شکوفه ها باز نشده باشند. دقت در روال استفاده از روی در گیاهان سبب شکل گیری و افزایش میوه دهی می شود و عملکرد مناسبی ایجاد می کند.
در صورتی که قرار است از روی در درختان استفاده شود نیاز است که برای کوددهی در بخش میانی سایه انداز درخت استفاده صورت بگیرد و البته که باید ترکیب با کود حیوانی و گوگرد باشد. میزان مصرف کود برای هر درخت بارور نیز تفاوت است اما یک رنج میانگین بین ۳۰۰ الی ۲۰۰۰ گرم ارزیابی شده است.
در صورتی که قرار است از روی برای نباتات زراعی استفاده شود، کود به میزان ۶۰ الی ۸۰ کیلوگرم در هر هکتار گزارش می شود که در زیر خاک استفاده خواهد شد. این کود به صورت ترکیب با کودهای زمستانه بوده و در زمان تهیه بذر نباتات استفاده می شود.
روش محلول پاشی معمولاً، برای درختان صورت می گیرد و مقدار آن ۳ تا ۵ در هزار است که اگر قرار باشد از این روش برای محصولات زراعی استفاده شود نسبت ۳ الی ۴ در هزار را شامل می شود
نقاط مناسب برای استفاده از بهترین کود روی:
در صورتی که خاک های آهکی با PH وجود داشته باشد، به خصوص در زمین های زراعی و کشاورزی، کمبود روی بسیار زیاد است. تداوم استفاده از کود روی سبب می شود تا عملکرد گل دهی بهتر شود و همینطور پروسه تقویت میوه نیز به خوبی صورت بگیرد. در صورتی که از کودهای روی دار در حالت یک الی دو سال در میان استفاده شود، سبب می شود تا کمبودهای ناشی از این عنصر جبران شود.
روی در لیست عناصر ضروری برای رشد گیاهان قرار دارد به طوری که به فرم های بدون دو ظرفیتی از محلول خاک جذب گیاهان می شود. این مدل از یون ها در خاک ها سبب واکنش های قلیایی می شود و جذب به واسطه هیدروکسید صورت می گیرد.
وجود این عنصر در بسیاری از سیستم های آنزیمی گیاهان می توان نقش یک کاتالیزور را ایفا نماید. در واقع با تحت تاثیر قرار دادن فعالیت های آنزیمی هیدروژناز سبب می شود تا متابولیسم گیاهان مورد تاثیر قرار بگیرد.
زمانی که آنزیم های گیاه به واسطه روی فعال می شود، یکپارچگی مشخصی در ساختار غشای سلولی ایجاد می شود و در نهایت میزان سنتز پروتئین و همینطور سنتر هورمون اکسین نیز تنظیم می شود.

عوامل کمبود روی در گیاه:

آهکی بودن خاک یکی از دلایلی است که سبب محدودیت عنصر روی در گیاهان می شود. از سوی دیگر زمانی که مواد آلی موجود در خاک کم باشد نیز چنین اتفاقی رخ می دهد. بارها دیده شده که مصرف بی رویه کودهای فسفاته سبب کمبود روی در گیاهان می شود.
پژوهش ها نشان می دهد که استرس های محیطی بر روی گیاهان اثرات بد می گذارند. به طور یکه عنصر روی توان جذب و انتقال آب توسط گیاهان را دارد و تا حدی سبب می شود که اثرات بد استرس های کوتاه مدت و همینطور گرما و میزان شوری برطرف شود.
روی در گیاهان یک فاکتور بسیار کلیدی در سنتز اسید آمینه محسوب می شود. اسید آمینه ها در لیست پیش سازهای ایندول استیک اسید قرار دارند. در واقع کود روی سبب می شود که تولید هورمون اکسین به خوبی صورت بگیرد.
از سوی دیگر کود روی سبب یکپارچگی غشای سلولی می شود و موقعیت ساهتاری ماکرومولکولهای درون غشا را حفظ می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *