کود 0052
معرفی کود NPK 0-0-52
سولفات پتاسیم یکی از پرمصرف ترین کودهای کشاورزی است که تامینکننده نیاز گیاه به پتاسیم و گوگرد است. این دو عنصر از عناصر پرمصرف هستند و در دوره زایشی گیاه و رسیدگی محصول میتوانند بسیار موثر باشند. پتاسیم باعث تنظیم فعالیتهای سلولی و آنزیمها شده و در ساخت پروتئیننها دخیل است.
گوگرد نیز در تولید پروتئین و کلروفیل دخیل بوده و کمبود آن باعث ضعف و زردی در گیاهان میشود. بنابراین مصرف سولفات پتاسیم میتواند به بهبود میزان تولید و کیفیت محصولات (رنگ، طعم و قابلیت انبارداری) کمک نماید. سولو پتاس بلونا از حلالیت و قابلیت جذب بالایی برخوردار بوده و به صورت محلول پاشی و کود آبیاری قابل استفاده است.
کود سولفات پتاسیم چیست؟
کود سولفات پتاسیم (با فرمول شیمیایی K₂SO₄) یکی از کودهای شیمیایی مهم و پرکاربرد در کشاورزی است که حاوی دو عنصر مغذی کلیدی، یعنی پتاسیم و گوگرد میباشد. پتاسیم در رشد گیاهان نقش حیاتی دارد و به فرآیندهای مهمی مانند تنظیم آب، تعادل قندها و تولید پروتئین کمک میکند. همچنین، این عنصر موجب افزایش مقاومت گیاه نسبت به تنشهای محیطی مثل خشکی و سرما میشود.
گوگرد نیز برای سنتز پروتئینها و تولید کلروفیل ضروری است و به بهبود کیفیت طعم و ماندگاری میوهها کمک میکند. استفاده از کود سولفات پتاسیم به ویژه برای گیاهانی که نیاز به پتاسیم بالا دارند، مانند سبزیجات، میوهها و گیاهان زینتی، توصیه میشود.
خصوصیات بارز سولوپتاس (سولفات پتاسیم)
۱) یک منبع پتاسیم فاقد نیتروژن
شواهد نشان میدهد که مقدار زیاد نیترات هنگام تشکیل میوه میتواند برای کیفیت میوه مضر باشد. سولوپتاس به تولیدکنندگان این امکان را میدهد تا برنامههای کوددهی دقیقاً مطابق با نیازهای محصول تهیه کنند.
۲) تقریباً عاری از کلرید
کلرید سهم قابلتوجهی در شوری خاک دارد و مقدار اضافی آن میتواند به کیفیت بسیاری از محصولات که تحمل ضعیفی به کلرید دارند آسیب برساند.
۳) شاخص بسیار کمنمک
شوری میتواند با کاهش جدی کیفیت خاک و آب، زمینهای کشاورزی را از بین ببرد. از سه کود رایج پتاس (نیترات پتاسیم، کلرید پتاسیم و سولفات پتاسیم (سولوپتاس)) سولفات پتاسیم دارای کمترین شاخص نمک است و بهترین محصول برای استفاده در مناطق در معرض خطر شوری است.
۴) عملکرد و کیفیت میوه و سبزیجات را بهبود میبخشد
استفاده از سولوپتاس باعث تولید باکیفیت و طعم فوقالعاده میوه و سبزیجات میشود. در بسیاری از موارد، اندازه و ماندگاری و همچنین عملکرد را بهبود میدهد. سولوپتاس باعث افزایش محتوای رنگدانهها و ظاهر بهتر میوه میشود. باعث افزایش مقدار قند و آب و کاهش اسیدیته میشود و درنتیجه عطروطعم بهتری را ارائه میدهد.
۵) ارزش غذایی محصولات را افزایش میدهد
سولوپتاس تأثیر مثبتی بر تولید ویتامینها، نشاسته و شکر در گیاه دارد که از عوامل اساسی برای داشتن ارزش غذایی بالا هستند.
۶) دوام و مقاومت گیاه و میوه را افزایش میدهد
سولوپتاس باعث افزایش مقاومت گیاه به تنشهایی مانند سرما و مقاومت به بیماریها میشود. همچنین استفاده از سولوپتاس میوهها و سبزیجات سفتتر با مقاومت بالاتری در برابر لهشدگی و کبودی فراهم میکند. همچنین میتواند سازگاری میوه و سبزیجات برای تهیه کنسرو یا فرآوری را افزایش دهد.
۷) سازگاری بالا در طیف وسیعی از خاکها
در خاکهای قلیایی و نمکی سولوپتاس به کاهش pH در سطح ریشه کمک میکند و در دسترس بودن فسفر، آهن و سایر ریزمغذیها را بهبود میبخشد. در خاکهای اسیدی (عمدتاً سبک یا ماسهای) سولوپتاس شستشوی کاتیونها را کاهش میدهد. همچنین سولوپتاس بهطور قابلتوجهی کمتر از سایر کودهای پتاسه (کودهای پتاس بالا) مستعد شسته شدن است.
۸) حاوی گوگرد (مهمترین ماده مغذی ثانویه) است
ویژگیهای کود سولفات پتاسیم
- جبران سریع کمبود پتاسیم و گوگرد در گیاه
- ایدهآل برای گیاهان حساس به شوری
- افزایشدهنده مقاومت گیاه به آفات و بیماریها و انواع استرسهای محیطی
- داشتن اثر مثبت در تولید انواع ویتامینها و نشاستهها و قندها
- بهبود دهنده عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی و بهبود قابلیت انبارداری
- نحوه مصرف: محلولپاشی و آب آبیاری
- بسته بندی: کیسه یک و ۱۰ کیلوگرمی
- اسیدیته (pH): ۶
نحوه مصرف کود سولفات پتاسیم
محصولات | میزان مصرف محلولپاشی(کیلوگرم / هزار لیتر آب) | میزان مصرف خاکی(کیلوگرم / هکتار) |
محصولات زراعی | ۳ تا ۶ | ۱۰ تا ۱۵ |
درختان میوه | ۵ تا ۸ | ۱۵ تا ۳۰ |
مرکبات | ۵ تا ۸ | ۱۵ تا ۳۰ |
پسته و بادام و گردو | ۵ تا ۸ | ۱۵ تا ۳۰ |
کشت گلخانه و سبزیجات | ۳ تا ۶ | ۱۰تا ۱۵ |
بدون دیدگاه