کود سینو بر 15 (Sinobor 15)

درباره محصول

عنصر بر در فرآیند تبدیل گل به میوه نقش بسیار مهمی دارد همچنین این عنصر موجب افزایش رشد بافت گیاه می شود و در ساخت قندها و پروتئین ها نقش تعیین کننده ای دارد

این کود حاوی 15% عنصر بر با خاصیت جذب بسیار بالا میتواند در کمترین زمان ممکن نیاز محصولات زراعی به عنصر بر را بر طرف سازد.

ویژگیهای منحصر به فرد این محصول

بر مایع (Boron)
فرمولاسیون ویژه و منحصربه فرد

مزایا:

  • تولید شده در دو فرمولاسیون 7 و 15 درصد
  • کمک به افزایش عمر گرده گل و در نتیجه میوه دهی بیشتر
  • افزایش میزان قند و کنترل بدشکلی گیاهان غده ای
  • کمک به افزایش جذب کلسیم میوه ها در طی فصل تابستان
  • قابلیت استفاده در سیستم های آبیاری و با قابلیت محلول پاشی
  • کاملا محلول درآب

کود سینو بر 15 (Sinobor 15)

بُر به مقدار زیاد مورد نیاز گیاهان نیست، اما اگر در سطوح مناسب تامین نشود، می تواند مشکلات رشد جدی ایجاد کند. بُر با سایر ریز مغذی‌ ها متفاوت است زیرا کلروزی با کمبود آن وجود ندارد.

با این حال علائم سمیت مشابهی با سایر ریز مغذی ها دارد. بُر همراه با کلسیم در سنتز دیواره سلولی استفاده می شود و برای تقسیم سلولی (ایجاد سلول های گیاهی جدید) ضروری است.

نیاز به بُر برای رشد تولید مثلی بسیار بیشتر است، بنابراین به گرده افشانی و رشد میوه و دانه کمک می کند. عملکردهای دیگر عبارتند از انتقال قندها و کربوهیدرات ها، متابولیسم نیتروژن، تشکیل پروتئین های خاص، تنظیم سطح هورمون ها و انتقال پتاسیم به روزنه (که به تنظیم تعادل آب داخلی کمک می کند).

از آنجایی که بُر به انتقال قندها کمک می کند، کمبود آن باعث کاهش ترشحات و قندهای ریشه گیاه می شود که می تواند جاذبه و کلونیزاسیون قارچ های میکوریزی را کاهش دهد.

کمبود بُر در نقاط رشد ریشه و اندام هوایی و همچنین ساختارهای گل و میوه بیان می شود. اغلب جوانه‌ های انتهایی می‌ میرند و میانگره‌ های ساقه کوتاه می‌ شوند، که منجر به رشد ناقص و ناهنجار جدیدی می‌ شود که از گره‌ های کناری پدیدار می‌ شود و باعث ایجاد “رزت” یا ظاهر “بوته‌ای” می‌ شود.

ساقه ها شکننده هستند و برگ های جدید ممکن است ضخیم شوند. ریشه ها اغلب کوتاه هستند. موهای ریشه بسیار کمی وجود دارد و گلدهی و میوه دهی کاهش می یابد.

 کمبود بُر ممکن است زمانی رخ دهد که PH محیط رشد از ۶.۵ تجاوز کند، زیرا بُر ، بسته شده و برای جذب گیاه در دسترس نیست.

کمبود بُر همچنین می‌تواند ناشی از نرخ کم مصرف کود، استفاده از کودهای عمومی (که معمولاً محتوای ریز مغذی‌ ها کاهش یافته است) و هوای سرد و ابری که جذب آب و بُر را محدود می‌ کند، رخ دهد.

روش و مقدار مصرف کود سینو بر 15 (Sinobor 15)

سمیت بُر ، مشابه سایر سمیت های ریز مغذی ها است که در آن برگ های مسن تر شروع به کلروز حاشیه ای یا نوک برگ می کنند که به زودی نکروزه شده یا می سوزند.

نکروز به سمت داخل بر روی برگ پیشروی می کند و باعث مرگ و حذف برگ می شود. می تواند به سرعت بر تمام برگ های پایین تأثیر بگذارد.

محدوده بین میزان کاربرد صحیح و میزان کاربرد سمی بسیار باریک است. اگر سمیت بُر رخ داد، pH محیط رشد و سطوح مواد مغذی و همچنین آب را آزمایش کنید. اگر PH محیط رشد زیر ۵.۵ باشد یا اگر بُر بیش از حد مصرف شود، سمیت بُر می تواند رخ دهد. منبع آب را بررسی کنید، زیرا سطوح بالای ۰.۵ پی پی ام بالا در نظر گرفته می شود، به خصوص زمانی که با کودهای استاندارد حاوی بُر ترکیب شود.

شست و شو به خارج کردن بُر اضافی کمک می کند و از کود حاوی کلسیم استفاده می کند زیرا کلسیم به بُر متصل می شود و آن را از دسترس خارج می کند.

 اگر کمبود بُر رخ دهد و به دلیل pH یا میزان مصرف کود نباشد، می توان از کود ریز مغذی کامل (که ترجیح داده می شود) یا مکمل بُر مانند بوراکس، اسید بوریک و غیره استفاده کرد. 

اختلالات کمبود بُر به‌ صورت موارد زیر دیده می‌ شوند: قهوه‌ای شدن درون شلغم، پوسیدگی درونی چغندر قند، ساقه شکسته کرفس، سفت شدن دور برگهای فوقانی در سیب‌ زمینی، قهوه‌ای شدن یا ساقه‌ های تو خالی گل‌ کلم ،قهوه‌ای شدن داخلی گوجه‌ فرنگی، لکه سیاه در قسمت داخل زمین در حبوبات و زرد شدن بالای یونجه. 

کمبود عنصر بُر به شدت در خاک‌ های ماسه ای اسیدی با میزان محدود مواد آلی عمومیت دارد و علت اصلی آن قابلیت آبشویی عنصر بُر در چنین خاک‌ هایی می‌ باشد.

خاک‌های با قابلیت جذب زیاد و کاپاسیتی زیاد (خاک‌ های با قلیایی بودن زیاد، رس زیاد و آهن یا اکسید آلومینیوم) نیز عموما با کمبود عنصر بُر روبرو هستند.

در بیشتر محصولات عنصر بُر به میزان خیلی کم قابلیت انتقال از آوند آبکش دارد، در نتیجه بُر موجود در بافت برگ قابلیت زیاد انتقال از برگ به اندام تولید مثلی را ندارد (جوانه‌ها، گل‌ها، بذرها). به این دلیل که قابلیت انتقال عنصر بُر ضعیف است در دسترس بودن آن در خاک برای گیاه همیشه الزامی است بخصوص در مراحل زایشی به میزان فراوان لازم می‌ باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *